LTF-Powerman Vlaanderen in Geel

Geel was spannend: 1, 2 en 3 bij de vrouwen finishten binnen 35 seconden. Ik had, zoals de Belgen dat noemen een ‘chique’ strijd met Ilse Geldhof. Minder dan één kilometer voor de eindstreep wist ik Ilse, Belgisch kampioene op de duathlon korte afstand bij te halen. Het was “drama” volgens de man, die ons volgde met de fiets en informatie doorgaf aan de speaker: “nog 5 meter – 2 meter – ze heeft haar bijgehaald: drama, drama!” Hij leefde zo met haar mee, dat ik het mij even zwaar viel de tweede plaats over te nemen. “Ze is moe, ze is moe” hoorde ik uit het publiek over mij bij het passeren. Ik besloot daarop snel een einde aan dit drama te maken, bij de finish bedroeg het verschil 18 seconden.

Winnares Susanne Svendson nam in de eerste run een voorsprong van 13 seconden. Met fietsen kon ik haar goed in het zicht houden, totdat het druk op het fietsparcours werd en ik mijn benen een paar keer moest stil houden om afstand te creëren bij de inhaalmanoeuvres van de wat later gestarte snelle mannen en de hard rijdende Ilse. Susanne begon met bijna een minuut verschil aan het lopen. Tijdens mijn goede tweede run liep ik op haar in, net niet genoeg, ze eindigde 17 tellen voor mij.

De Powerman Geel was de laatste test voor het WK in Zofingen. Het goede verloop van de wedstrijd geeft aan dat mijn opbouw naar 2 september op schema ligt.

foto: Emmelie Douwen