Profiel

Duathlete ben ik nu ruim 11 jaar, sinds 4 jaar op het hoogste niveau. De overstap van nationale wedstrijdatleet naar de internationale elite werd mogelijk doordat ik mijn looptijden aanzienlijk wist te verbeteren. Door intensieve loopscholing en verbetering van mijn looptechniek werd ik aanmerkelijk sneller. Een beetje een laatbloeier, maar dat is niet ongebruikelijk voor een lange afstandsatleet.

Bij het WK duathlon lange afstand in 2011 ben ik 4e geworden en in 2012 3e. Voor de volgende deelname aan het WK is winnen mijn doel, ambitieus maar niet onmogelijk. Daarnaast neem ik aan enkele lange triathlons deel om de noodzakelijke wedstrijdervaring op te doen. Er is in de triathlon een breder aanbod aan lange afstand wedstrijden.

De sport is uitdagend en compleet. Om echt goed te zijn moet alles kloppen. Wat en hoeveel je gaat eten, welk tempo je aanhoudt en nog veel meer. Je bereidt dus ook verschillende scenario’s voor en moet strategisch je wedstrijd plannen. Met name de lange afstand vereist veel inzicht.

Ik heb al jarenlang een relatief hoge trainingsbelasting. De kunst is daarom het vinden van de balans: trainen, voldoende rust, goed eten en genoeg slapen. Samen met mijn team van trainers onder leiding van Peter Vocking probeer ik dit evenwicht te vinden en ervoor te zorgen dat ik steeds weer progressie maak. Ik motiveer mijzelf door mijn nieuwsgierigheid naar wat mogelijk is. En ik vind sport ook gewoon leuk, met name de lange afstanden. De mooie trainingen in de natuur, de voorbereiding, het trainen samen met anderen, daar geniet ik van. Ik blijf doorgaan zolang ik me verbeter, daarna ga ik op zoek naar nieuwe uitdagingen.

Mijn sport is een leerproces en onderzoek, training en ontwikkeling, het stellen van doelen en het realiseren van mijn mogelijkheden.

Met de zelfde gedrevenheid sta ik in het maatschappelijk leven. Mijn werk als new business developer doe ik met veel enthousiasme en brengt me in contact met nieuwe denkbeelden en inspirerende mensen. Ook hier zijn leren, begrijpen en kennis met anderen delen de essentiële ingrediënten van mijn bestaan en de voorwaarden voor het maximale resultaat waar ik naar streef.